.

jeudi 13 décembre 2007

Geneviève Gauckler aux Pays-BasGeneviève Gauckler, disailleneuse géniale et fournisseuse officielle du design de la Fête de la musique 2008 (http://www.fetedelamusique.nl), expose à Eindhoven en janvier. Un mélange de folie, de bouffe et de monstres gentils. La totale en néerlandais ici. On y sera, natuurlijk.
Plus d'info: http://www.mu.nl/«Food Chain
Smaakmakende characters van Geneviève Gauckler te zien bij MU
Opening vrijdag 25 januari vanaf 20 uur
Te zien tot en met zondag 2 maart
Dagelijks geopend: ma-vr 10-18 uur; za 11-17 uur; zo 13-17 uur


De voedselketen ontrafeld. Over dieren die elkaar eten, wetenschappelijke experimenten, herbivoren versus carnivoren, over teveel eten en dik worden en wat te doen in een supermarkt. Over happy potatoes en bored pizza’s, mediterende peren en een altaar voor al het eetbare. De Franse characterdesigner Genevieve Gauckler (Lyon, 1976) gebruikt in haar eerste grote solo expositie in Nederland food als de mixer die onze ‘wereld van teveel’ met een kwinkslag op zijn kop zet.
De expositie, die de titel Food Chain heeft meegekregen, opent op vrijdagavond 25 januari en loopt tot en met zondag 2 maart bij MU in de Eindhovense Witte Dame. Het belooft een leerzame kakofonie van woord en beeld te worden, een grafisch theater van vliegende worstjes en kakkende monsters, van kleurige spijsverteringskanalen en druipende smaakmakers.

Gauckler is een van Frankrijks toonaangevende grafisch vormgevers van dit moment. Haar beeldtaal is direct herkenbaar en humoristisch, al schuwt zij milde maatschappijkritiek evenmin. Werkend op het breukvlak van toegepaste en vrije vormgeving, aan collages en grafiek, animaties en designertoys duikt zij voor MU in de wereld van het eten.
Naast haar werk onder eigen naam maakt Gauckler ook deel uit van het mediacollectief Pleix. Op haar verzoek zullen enkele Pleix-collega’s een geanimeerde bijdrage aan haar project leveren. Bovendien wordt als smaakmaker voor speciale avonden een kok aan de Food Chain van Gauckler geklonken.
»
Quelques images de l'expo en exclusivité intergalactique:

http://www.cpluv.com/www/feeditem/5208/