.

vendredi 16 décembre 2005

Epuration ethnique (2)

Réaction de Rachid Jamari:
Geleiciteerd met het houden van je plek en welkom tot de party!
Ik heb de lijst gezien. Het ziet niet zo best uit. Ook jou ervaring met het vastleggen van de lijst. De vraagblijft waarom de allochtone (westers en westers) zijn niet actief in de politiek. Waarom gebruiken ze niet hun lobby binnen de poltieke partij om de overheersing van de autochjtonen te beinvoelden? Ik denk dat dit is de essentiel vraag die wij moeten stellen. Zo als je het zei de autochtonen maken misbruik over liever gebruik van de zwakke positie van de allochtonen. ook de analyse dat zij willen liever geen kritische allochtone op de lijst is ook waar. kijk naar de lijst van de centrale stad. Allemaal jonkies van allochtonen afkomst die de eerste twee jaar alleen bezig zullen zijn met het eigen maken van hoe het politieke handwerk gaat, begrijpen hoe bestuurlijk een gemeente functioneert en uberhaupt kennis maken van zware dossiers.

Ik ontkom niet aan de indruk die hier wordt gelaten dat allochtonen hoeven geen verantwoordelijkheid te nemen voor beslissingen, zij hoeven alleen maar te ondersteunen de beslissingen die voor hun worden genomen. Het feit dat er geen rekening wordt gehouden met ervaren allochtonen op de lijst is een bevestiging dat men is bang voor verlies van een machtige positie. Deze ruimte wordt niet gegund. Ik geef je nog een voorbeeld. Amma Asante heeft twee periode in de raad gezeten, heeft bewijzen dat ze goed geleerd hoe kan ze het politiek handwerk kunnen mee werken en gebruiken. Toch aan haar is geen plek gegund als bestuurder in een stadsdeel. Waarom heeft Zuidoost* een vrouw gehaald uit het zuiden terwijl iemand als Amma Asante ligt voor de hand. Zij is in Amaterdam opgegroeit, vrouw, wel is waar van Ganese afkomst.
Blijkbaar haar achtergrond zal de autochtone achterban van de partij in Zuidoost* schirikken en dus op meer verlies kan leiden voor het aantal zetels. Dat is naturlijk de schrikbeeld van de leiding van de partij in Zuidoost*. Conclusie past als de allochtonen een macht van betekenis (dus niet met stemmen alleen) maar ook inhoudelijk in actieve participatie binnen de partij en zichtbaar in bestuurlijke functies, kunnen ze aantrekkelijk zijn voor de partij.
*NdLC: Rachid avait écrit "Oud Zuid" mais, d'après David Feltkamp, il devait vouloir dire "Zuidoost". Errare humanum est, perseverare diabolicum.