.

samedi 17 juin 2006

Jongerendebat rond de film Paradise Now

Het Palestijns–Israelisch conflict laat bijna niemand koud. Zowel jong als oud hebben een mening over dit onderwerp. Zondag 25 juni komen na de film ‘Paradise now’ vooral de jongeren aan het woord.
De film ‘Paradise now’ gaat over de laatste 24 uur van Khaled en Saïd, twee Palestijnse vrienden, die een aanslag willen gaan uitvoeren. De jonge Palestijnse Khaled en Said zijn al bevriend sinds hun kindertijd en worden ‘uitverkoren’ om een zelfmoordaanslag in Israël te gaan uitvoeren. Na eenlaatste avond met hun familie, van wie ze geen afscheid mogen nemen, vertrekken ze met bommen op hun lichaam naar de grenspost.
Deze controversiële film is gemaakt door de Nederlands-Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad en won veel prijzen. Direct na afloop van de film kunnen jongeren discussiëren met elkaar en de politici van Stadsdeel Oud–Zuid met onder anderen Mine Yapar van Amsterdam Anders de Groenen en Laurent Chambon, deelraadslid Partij van de Arbeid. Heb jij een pittige mening of wil je graag naar de meningen van andere luisteren, kom dan ook!


Voor jongeren (16 t/m 26 jaar) is de toegang gratis.
Wanneer: zondag 25 juni 15:30
Waar: Rialto Filmtheater, Ceintuurbaan 338Reserveren: 020 676 87 00
Organisatie Jongerenparlement’ i.s.m. Wijkcentrum Ceintuur www.wijkcentrumceintuur.nl Tel 020-676 48 00