.

mardi 17 janvier 2006

Débat: homos et les élections

Jeudi soir, 20h, COC Amsterdam: les homos dans le débat électoral

Donderdag 19 januari 2006 20.00 uur. COC Amsterdam, Rozenstraat 14.
Het Amsterdams Homoverkiezingsdebat 2006. Op welke partij moet je als Amsterdamse homo stemmen? Wie heeft er het beste met je voor?
Vlak voor de kerst wist Robert Flos van de VVD de landelijke televisie te halen en een motie aangenomen te krijgen in de gemeenteraad die onder andere budget vrijmaakte voor meer voorlichting op scholen. De meeste partijen stemden voor. De PvdA stemde tegen. Waarom?
De Pvda ziet meer in een coördinerend ambtenaar voor homobeleid in plaats van meer geld.
Wat heeft de toekomst: vrije markt of gemeentelijke sturing?
Robert Flos (VVD) en Amma Assante (PvdA) zullen in debat treden met elkaar en Maarten van der Meer (GroenLinks), Maurice Limmen (CDA), Ivar Manuel (D66) en Jupijn Haffmans (Amsterdam Anders/De Groenen).
Onze onderwerpen zijn onderwijs, veiligheid en het doorwerken van onze normen en waarden bij de inburgering van nieuwe Nederlanders (roze inburgering). Kom donderdag naar het COC in de Rozenstraat en stel jouw vragen aan de gemeenteraadsleden. Zet jouw onderwerpen op hun agenda. Who gets your vote?
Bij welke partij wordt jij als lesbienne, transgender, bi, queer of homo gehoord en gezien?
Bijgevoegd treft u, ter informatie, een uittreksel uit de verkiezingsprogramma's van de partijen in de Amsterdamse gemeenteraad aan. Gebaseerd op het genoemd worden van de woorden homoseksueel, lesbisch, biseksueel, transgender, geaardheid, of anderzins relevante termen.
Dit is geen persbericht namens de bedoelde partijen, deze informatie is in die zin vrijblijvend.
Het COC Amsterdam geeft hiermee op geen enkele wijze een stemadvies.