.

mercredi 15 mars 2006

Debat: "Het vrije woord en de machtsverhoudingen"

Met Jean Tillie (socioloog, IMES), Moussa Aynan (columnist, De Nieuwe Samenleving), Zeki Arslan (medewerker Forum). Voorzitter: Laurent Chambon (socioloog, Allemaal anders, Allemaal gelijk).

Wanneer: Donderdag 23 maart 2006 om 19:30
Waar: HTIP, 1e Weteringsplantsoen 2c (tussen het Rijksmuseum en de Heineken brouwerij)

In een democratische samenleving als de onze horen de media hun rol te spelen van tegenmacht tegenover de gevestigde machten, om te beginnen die in Den Haag. Maar nu daar de laatste jaren steeds openlijker wordt geopereerd vanuit vreemdelingenhaat en onverdraagzaamheid, worden neutraliteit en waarheidsvinding in de media van levensbelang. Zijn de media wel neutraal als het gaat om thema’s als identiteit, Islam, culturele verscheidenheid en emancipatie? Kunnen de minderheden in onze samenleving zich nog wel emanciperen ondanks het etnocentrisme van een deel van de media?
Dit debat wordt georganiseerd in het kader van de actieweek tegen racisme en intolerantie door het Platform Allemaal anders, Allemaal gelijk.
In het panel hebben zitting :
Jean Tillie, socioloog, IMES (Intitute for Migrant and Ethnic Studies)
Moussa Aynan, columnist, De Nieuwe Samenleving (.nl)
Zeki Arslan, medewerker van Forum (Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling)
Filia den Hollander, democratieactiviste, De Nieuwe Amsterdammers (denk tank)
Het debat vindt plaats onder de bezielende leiding van Laurent Chambon, socioloog en lid van de coördinatiegroep Allemaal anders, Allemaal gelijk.
Komt allen!!
http://www.allemaalgelijk.nl/