.

mardi 20 mars 2007

Conferentie "I have a dream / nightmare"

Titel: Conferentie "I have a dream / nightmare" (Conferentie, Debat, Info-Bijeenkomst, Vergadering) / Wanneer: 20-03-2007 t/m 20-03-2007 / Hoe laat: 13:00 - 21:00 uur / Waar: Noorderlicht, NDSM-werf
Beschrijving: De stichting Critical Mass organiseert op 20 maart een conferentie over etnische spanningen en conflictpotentieel in de Nederlandse samenleving. Voorafgaand aan een aantal doe-workshops wordt, door o.a. de Franse socioloog Chambon een toekomstscenario voor multicultureel Nederland geschetst. De workshops richten zich op het handelingsperspectief en vaardigheden van de deelnemers. Er is een workshop multicultureel onderhandelen, conflictbemiddeling en geweldloos communiceren en een workshop verantwoorde journalistiek. De dag eindigt met een slotdebat over de effectiviteit van de aanpak van radicalisering in de Nederlandse samenleving. Hier betreden beleidsmakers en het maatschappelijk middelveld het podium voor een debat.

PROGRAMMA:
Lezingen 13.00 - 14.30 / Droom of nachtmerrie? Verkenning van het conflictpotentieel in Nederland en West Europa.
Workshops 14.30 - 16.00 / multicultureel onderhandelen / conflictbemiddeling en geweldloos communiceren / verantwoorde journalistiek
Bezoek INBOX en diner 16.00 - 19.30 / Ontdek in tien multimediale installaties of jij last hebt van een hokjesgeest. / Borrel en Noorderlicht Diner (diner voor eigen rekening)
Slotdebat 19.30 - 21.00 / Remslaap of Ramkoers: hoe effectief is de aanpak van radicalisering in Nederland?

Aanmelden kan via: Bas Gadiot of door te bellen naar 06-16131475. Beperkte plaatsen, in geval van grote belangstelling vindt er een selectie plaats. / Kosten: 5,- euro (borrel inbegrepen), betalen op de dag zelf. Dit bedrag geldt voor de gehele dag of een gedeelte daarvan.
Café Noordelicht ligt op de NDSM-werf, te bereiken via het meest linker pontje achter Amsterdam C.S.