.

mercredi 30 août 2006

Amsterdam, machine à émanciper

J'ai été invité par la Schorer Stichting à participer à un débat le 10 septembre sur Amsterdam, ville d'émancipation. Voilà un extrait du communiqué de presse:

Burgemeester Job Cohen opent op zondag 10 september a.s. Schorer Live!: een publieksmiddag georganiseerd door Schorer in het West-Indisch Huis te Amsterdam, van 13.00 tot 17.00 uur. Schorer Live! is voor iedereen gratis toegankelijk. Een middag vol verrassende en interessante optredens, debatten, workshops en ontmoetingen. Tijdens Schorer Live! staan actuele thema’s centraal waarmee homo- en biseksuele mannen, vrouwen en transgenders te maken hebben. Deze thema’s worden op een verrassende manier gepresenteerd. Overigens raken alle thema’s het werk van Schorer. Het programma is zo samengesteld dat er voor elk wat wils is: voor vrouwen en mannen, voor homoseksuelen en biseksuelen, voor oud en jong! Voorbeelden: een Safe Sex Comedy Show waarbij rappers een rap-workshop geven, een voorstelling van Karin Giphart en een voorvertoning van de documentaire Sense of Life over hiv-positieve mannen. In meerdere zalen van het West-Indisch Huis vinden activiteiten plaats. Bezoekers kunnen daardoor zelf hun programma samenstellen. Schorer-directeur Ferdinand Strijthagen: “We willen steeds weten wat er binnen onze doelgroepen leeft, zodat we activiteiten en diensten kunnen aanbieden die aansluiten bij hun behoeften. Aan de ene kant is Schorer Live! bedoeld om ons werk voor het voetlicht te brengen. En we willen als organisatie graag de mening van bezoekers van de dag horen over het werk van Schorer. Maken we de juiste keuzes, wat missen we nog of hoe kunnen we dingen beter aanpakken? Er is op de die dag voldoende gelegenheid om daarover, onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar in gesprek te gaan.”
Datum : Zondag 10 september 2006

Tijd : 13.00 – 17.00 uur
Locatie : West-Indisch Huis, Herenmarkt 99 te Amsterdam

Toegang : Gratis


13.30-14.15 Amsterdam als emancipatiemachine

Een discussie met onder andere wethouder Maarten van Poelgeest over het beleid van het nieuwe Amsterdamse college van B&W. ‘Amsterdam als emancipatiemachine’ speelt daarin een belangrijke rol. Wat betekent dit voor de zorg en welzijn voor homomannen en lesbische vrouwen? Een pittig debat met wethouder Maarten van Poelgeest, Laurent Chambon (wetenschappelijk onderzoeker en deelraadslid PvdA te Amsterdam) en Ellin Robles (columniste van Het Parool).


Lien pour le programme complet: http://schorer.nl/doelgroepen_content.asp?ID=74